Biltrafikkens udfordringer på en stor koncertdag

Trafikafvikling og parkering giver store udfordringer for de fleste bilister ved store koncerter. Du er nemlig ikke den eneste, der har købt koncertbillet og overvejer ‘den lette løsning’: At køre selv.

Til de største koncerter i Danmark er der 30-45.000 mennesker, der har købt billet. Logistikken og trafikafviklingen er meget forskellig fra sted til sted, men man skal næsten altid forvente lange køer og ekstra timer bag rattet.

Vil man køre i bil, skal man overveje, hvordan trafikken vil forløbe ved pågældende koncertsted, for man har ikke lyst til at sidde i kø på motorvejen, når musikken starter. Der vil komme rigtig mange biler, der alle vil parkere så tæt på koncertpladsen som muligt – og det kan alle af gode grunde ikke.

Der er en god grund til, at arrangørerne gerne vil have privatbilismen minimeret på en koncertdag

Husk på, at tusindvis af biler faktisk skal bruge en del tid og plads på at komme ind/ud på et forholdsvis lille område, og man laver altså ikke nye til- og frakørselsveje alene for koncertens skyld.

Det er nemt at sidde i bilen og tænke: “Jamen, det kan da ikke passe, de ikke kan lave logistikken bedre?!?” Særligt efter koncerten, hvor man bare gerne vil hjem: Trafikken står stille, og tålmodigheden erstattes med trætheden.

Mens man venter i de timelange køer er man harm: Ind på de sociale medier og skrive om situationen: “Totalt kaos – enormt ringe af arrangøren!”.

Selv om arrangørerne kan tage højde for en del, så er de alligevel afhængige af, hvordan du som koncertgænger opfatter dig selv i det store billede – valgte du at tage bilen og regne med langt bedre forhold, end der realistisk kunne laves?

Under menupunktet “Stadions og Arenaer” kan du læse mere om forholdene de forskellige steder.

Alternativer til bilen

Hvad er alternativerne så? Hvad nu, hvis man ikke er indstillet på de forhold, man som bilist må acceptere på en koncertdag?

Tager man de offentlige transportmidler, kan man af og til finde en god pris, men tider og logistik kan drille, og det er begrænset, hvad man kan medbringe af bagage – og endnu mere begrænset, hvad man må have med ind til koncerten.

Her er koncertbusserne et godt alternativ: Bussernes afgangstider er tilpasset koncertens tider, og du kan medbringe lidt bagage og efterlade det i bussen, mens du er til koncert.

Samtidig er stemningen blandt ligesindede gæster på en skræddersyet koncerttur helt anderledes end i egen bil, tog eller fjernbus.

En stor fordel ved at tage bussen er: Bussen holder oftest tæt på arenaen, og er der kø på hjemturen efter koncerten, sidder du ikke selv bag rattet – det klarer chaufføren.

 

KARKON samarbejder ved flere store koncerter med arrangørerne om at forbedre logistikken og tilbyde prisvenlig bustransport som alternativ til bilen. 

Læs mere om koncertbusser (artikel)