Transport til koncert – vi sammenligner

soegefelt transport til koncert

Det er altid en god idé at overveje fordele/ulemper ift. den samlede pris for transport til koncert. Billigst er ikke altid billigst, og hurtigst er ikke altid nemmest. Vi sammenligner mulighederne for dig. 

Hvilken transportform passer dig bedst, når du skal til koncert? Vil du vælge den nemmeste, billigste, hurtigste, sikreste, sjoveste, hyggeligste eller mest gennemskuelige løsning?

Har du tid, lyst og penge til et ophold med overnatning, eller vil du gerne hurtigst muligt hjem efter koncerten? Har du fri dagen efter, eller skal du i skole eller på arbejde? Ønsker du mest frihed eller mest fællesskab?

Vi sammenligner kollektiv transport

Overnatningsmuligheder afhænger meget af landsdel, ønsket kvalitet og prisleje, logistik ift. koncertstedet, antal personer osv.

Har man egen bil, er der milevid forskel på, hvad der er lettest, hvad brændstof koster til hvilken bil, og hvor lang tid transporten tager.

Overnatning og kørsel i egen bil er således svært at sammenligne transportpriser ud fra, så i det følgende koncentrerer vi os om den kollektive transport og den situation, at du gerne vil ud og hjem samme dag.

Eventuelle rabatbilletter og billige afgange varierer i pris og antal i forskellige perioder, så vi benytter standardpriserne, når vi sammenligner.

Vi vælger transport til koncert en lørdag aften i Royal Arena. Vi rejser fra Aalborg i denne prissammenligning, hvorefter du selv kan fremsøge togpriser m.m. fra din egen by.

Bemærk: Alle priser i sammenligningen er fra februar 2021.

Med tog og metro

Standardbillet Aalborg-København lørdag middag: kr. 468,-/person.
Metro eventbillet tur/retur (12 timer, 2 zoner): kr. 30,-/person
København-Aalborg efter koncerten, afgang kl. 01.31: kr. 468,-/person

Samlet pris: kr. 966,-/person

Vilkår med tog:

 • Oftest rimelig afslappende ift. støj fra andre mennesker
 • Der kan være omstigning til togbus pga. sporarbejde
 • Alle medrejsende har vidt forskellige destinationer og gøremål
 • Du skal altid have dine ting på dig hele dagen
 • Du må ikke tage bagage, tasker og lign. med ind i arenaen
 • Tætpakket metro og lange køer før/efter koncert
 • Du misser din plads i toget, hvis koncerten er forsinket

Det er oplagt at tage toget til København, hvis man gerne vil starte sit besøg i hovedstadens centrum. Kan man finde en orange billet, eller kan man få studierabat, er prisen for togtransport fin. Der er mange daglige afgange, så man kan næsten selv bestemme afgang og ankomst.

Og så er det tit ret hyggeligt at høre stationsmeddelelserne, som turen skrider frem, ikke?

Den største ulempe er nok, at man kun bør medbringe det bagage, man må tage med ind til koncerten, og det er meget lidt. Typisk er det i Royal Arena tilladt at medbring en håndtaske i samme størrelse som et A4-ark.

Flixbus er billigt, men…

Flixbus har én afgang fra Aalborg til København lørdag kl. 08.30. Ankomst er ved Københavns hovedbanegård kl. 14.10, og prisen er kr. 249,-/person.

Flixbus kører ikke fra København om natten, så man må finde overnatning og vente til kl. 08.20 søndag morgen for at komme hjem igen. Vi fandt en pris på kr. 169,-/person for denne afgang, men Flixbus’ priser kan variere ift. udbud og efterspørgsel.

Samlet pris inkl. metro: kr. 448,-/person

Vilkårene med Flixbus er nogenlunde de samme som med toget, men der kan være forskel på den service, du oplever, hvis der opstår problemer. Flixbus er billigt, og kundeservice er ikke deres primære kompetence.
Du får transporten fra A til B og ikke andre garantier.

Sker der f.eks. store forsinkelser pga. nedbrud eller punktering, skal den billigst mulige løsning findes inden for nogle timer, og du har ingen klageret, hvis du havde brug for at være fremme til tiden og derfor ikke nåede din event i tide.

Det er oplagt at tage med Flixbus, hvis man udelukkende går efter prisen, og hvis man kan overnatte gratis i København.

De to store ulemper er, at man ikke kan komme retur om natten, og at man ikke kan medbringe bagage, med mindre man har overnatningsmulighed.

Med KARKONs koncertbus

KARKON er det selskab, der oftest kører fra Aalborg:
Afgang Aalborg kl. 07.30 – ankomst ved Royal Arena ca. kl. 14.00
Hjemkørsel efter koncerten – retur i Aalborg ved 05-tiden

Samlet pris: kr. 595,-/person

Vilkår med KARKON:

 • Du rejser sammen med andre, der også skal til koncert
 • Der er en rejseleder med på turen, så du sikres god information og nem kontakt.
 • Du har tid til at hygge, opleve eller shoppe inden koncerten.
 • Du beholder dit sæde i bussen på hele turen.
 • Du kan efterlade dine ting i bussen – f.eks. pude og tæppe til hjemturen om natten.
 • Bussen er åben lige inden koncerten, så du ikke skal tænke på garderobe i arenaen.
 • Du går direkte ud i bussen efter koncerten – vi kører, når alle er tilbage i bussen.
 • Du kan slappe af eller sove i bussen på hjemturen.
 • Opstår der et problem (forsinkelser eller lign.), løser vi problemet sammen.
 • Vi holder af personlig kundeservice.

KARKON tilbyder dig en skræddersyet og prismæssigt absolut fair løsning. Information og planlægning er i orden, og ruterne tilrettelægges bedst muligt ift. kunderne på hver enkelt tur.

Som gæst på turen møder du op med godt humør og lyst til at bruge din dag sammen med andre, og til gengæld tilbyder vi højt til loftet og frihed under ansvar.

Koncertbus er den nemmeste, hyggeligste og mest trygge transport, når du skal til koncert.

Komforten i tog eller bus

Det er individuelt, om man foretrækker at sidde i en bus eller i et tog, når man skal være undervejs i 5-6 timer, men forskelle i komfort kan være:

I toget føler man, der er lidt mere plads omkring én, fordi man i IC-togene har bordet foran sig, men der er ingen justeringsmuligheder ift. komforten. Er man ryger, er der ingen pauser.

I en koncertbus kan man føle pladsen en anelse mere trang, fordi man foran sig oftest har næste sæderække. Ryglænet i sædet kan lænes tilbage, når man har brug for det. Der holdes pauser undervejs ift. spisning, rygning, strække ben.

Koncertbusser er moderne langtursbusser med en helt anden komfort end f.eks. rutebiler, og komforten kan fint måle sig med togets.

God tur!

Vi håber, du kommer godt afsted til den næste koncert – om du vælger tog, bus eller skræddersyet koncertbus 🙂