Ceres Park, Aarhus

Ceres Park & Arena
Stadion Allé 70
8000 Aarhus C

Fodboldstadion med løbebane
Byggeår: 1920, renoveret i 2001

Kapacitet ved koncerter: 30-45.000

Park & Arena website

Ved koncerter på Ceres Park er scenen placeret midt på langsiden foran VIP-tribunen. Dette er lidt atypisk ift. en koncertarena, hvor scenen som regel er placeret i den ene ende af stadion eller koncertpladsen.

Alle siddepladser har næsten samme afstand fra scenen – forholdsvis tæt på ift. koncertens størrelse. Det samme med ståpladserne – man er aldrig rigtig langt væk ift. scenen.

Ulemperne er til gengæld, at billigste kategori siddepladser har markant skråt indsyn til scenen, og at det stående publikum gerne fortætter sig mod midten.

Ceres Park er faktisk en udmærket koncertarena med fin lyd. Den ovale udformning betyder god akustik, hvis blot det ikke blæser for meget.

Koncertoplevelsen afhænger dog meget af, om arrangørerne har ramt rigtigt ift. indgange, madboder, sikkerhedsvagter og antal solgte billetter.

Publikumslogistik

Logistikken er krævende. Erfaringsmæssigt kan der forskel på, om arrangøren hedder Live Nation eller All Things Live, der er de to store i Danmark.

Ved nogle koncerter har der været flaskehalse med timelange køer, der flytter sig meget langsomt fremad, mens det andre gange er gået ret gnidningsfrit, menneskemassen taget i betragtning.

Ved AC/DC koncerten i 2016 tog det en time bare at komme ud fra området foran scenen efter koncerten, mens det gled rigtig fint efter Volbeat koncerten i 2019.

Ved Phil Collins koncerten i 2019 virkede stadion oversolgt og proppet allerede inden, alle var kommet ind, mens koncerterne med Depeche Mode i 2006 og George Michael i 2007 begge var helt fantastiske oplevelser med plads til alle.

En umiddelbart vurdering er, at den oplagte kapacitet er på ca. 35.000 koncertgæster, hvis alle skal have en god oplevelse.


Læs også: Rystede over koncertkaos – totalt håbløst! (Ekstrabladet)


Parkeringsforhold

Stadions tilknyttede P-pladser og alle Marselisborgskovens veje er spærret af ved koncerter, og villavejene i området er inddelt i zoner med beboertilladelse.

Vores erfaring er, at parkeringsforholdene ved en stor koncert på Ceres Park er særdeles vanskelige – og endnu værre, når man skal hjem. Se områdekort i bunden af artiklen.

Ved nogle koncerter har man lavet betalingsparkering på væddeløbsbanen, men det har vist sig uhensigtsmæssigt, da det oftest tager flere timer at komme ud derfra efter koncerten.

Trafikken glider rimeligt, når publikum ankommer i løbet af 4-5 timer inden koncerten, men når koncerten er slut, skal alle ud af de samme sluser på samme tid.


Læs også: “Tilskuere fanget i trafikkaos efter koncert” (TV2 Østjylland)


Koncertbusser

Et alternativ til bilen kan være de koncertbusser, der arrangeres. KARKON samarbejder typisk med arrangøren af koncerten, og koncertbusserne plejer at parkere på Jyllands Allé, lige vest for koncertområdet.

Jyllands Allé er på koncertdagen spærret for biler, og erfaringsmæssigt glider det rimelig nemt for busserne at komme væk fra området.

oversigtskort parkering ceres park koncerter