Fængslet, Horsens

Fængslet
Fussingsvej 7
8900 Horsens

Udendørs område
Byggeår: 2012

Kapacitet ved koncerter: 12.000 og 35.000

Fængslet website

Om Fængslet

Det tidligere Horsens Statsfængsel fungerede som fængselsanstalt fra 1853 til 2006. Den fondsdrevne oplevelsesvirksomhed Fængslet blev dannet i 2012, og i dag er Fængslet en metropol af kulturarrangementer, museum, messer, overnatning, konferencer, kontorfællesskab m.m. – og selvfølgelig store koncerter.

Fængselsgården

I den tidligere fængselsgård er der plads til 12.000 publikummer, og pladsen skråner let mod scenen, hvilket gør det let for de fleste at se scenen.

Lydforholdene er rigtig gode, men blæser det, kan pludselige kastevinde omkring murene genere oplevelsen. Det er dog en lille ting, og det må man tage med.

Forplejningen er placeret lige uden for gården, og området udnyttes rigtig fint ift. fordeling af publikum.

Store koncertplads

Pladsen uden for fængselsmuren kan rumme 35-40.000 publikummer. Pladsen skråner flere steder den forkerte vej ift. scenen, så man skal være lidt heldig med at finde et godt sted at stå.

Ved udsolgte koncerter står publikum derfor ret tæt allerede midt på pladsen. Kommer man  længere bagud, skal man være højere end de fleste for at kunne se noget.

Koncertlyden kan virke ret ‘udsat’ på den store plads ift. vind, men ellers plejer lyden bestemt at være hæderlig.


Koncertanmeldelser fra Fængslet:

Aerosmith, 2014 (Berlingske)

Rammstein, 2017 (BlastBeast)

Lenny Kravitz + Dizzy Mizz Lizzy, 2019 (Side33)

Foo Fighters, 2019 (GAFFA)


Publikumslogistik

Adgangsforhold fungerer rigtig godt uden lange køer – både til store og små koncerter. Når man skal hjem, glider det hele lige så fint – der er god plads til at få alle publikummer ud fra pladsen i et acceptabelt tempo.

Der er villakvarterer hele vejen rundt om fængselsområdet, men publikums adgang går via Fussingsvej, hvor genboen er den lokale boldklub, og det er nemt at skabe en god sluse til menneskemængden med en bred vej uden parkerede biler.

Skulle det hænde, at du lige vil have en snack med på vej mod indgangen, kan du tit købe en pølse i boldklubbens gadebod.

Stemningen er som regel god, når man er i fængsel i Horsens.

Parkering

Ved de små koncerter kan det oftest lade sig gøre at finde en plads på fængslets tilknyttede parkeringspladser. Trafikken er tålelig ved de mindre arrangementer.

Det er en helt anden sag, når der er 35.000 til koncert! Typisk sælges der P-billetter forud for en stor koncert, men regn stadig med en afstand på 1 km. – og et logistisk kaos efter koncerten!

Rigtig mange koncertgæster forsøger at parkere tæt på og finder en villavej et sted i midtbyen. Dette giver enorme udfordringer og direkte kaos, når alle skal ud af Horsens by efter koncerten.

Centrum af Horsens er ikke er anlagt som færdselsåre for tusindvis af ekstra biler, og det kan tage op til en time at komme ud af byen.

Alternativet er den store parkeringsplads ved stationen (Godsbanegade). Herfra er der ca. 1,4 km. til Fængslet. Dette område ligger i den vestlige del af centrum, og det er oftest lidt lettere at komme ud herfra.

Trafikken mod nord ad Emil Møllers Gade og mod syd langs stationen er dog stærkt belastet. Regn med mindst en halv time for at komme igennem køen og få luft under vingerne.

Koncertbusser

Koncertbusserne anvises typisk parkering på pladsen i Godsbanegade. Udkørsel er ikke lettere for busserne end for bilerne, men tager man bussen, er man i det mindste fri for selv at sidde og blive utålmodig og træt bag rattet.

KARKON har ved enkelte koncerter afprøvet andre parkeringsmuligheder tættere på Fængslet, og vi har jævnligt kontakt med Horsens Kommune ift. fremtidige, alternative muligheder for koncertbussernes parkering og hjemkørsel.