Boxen, Herning

Jyske Bank Boxen
Kaj Zartows Vej 7
7400 Herning

Indendørs arena
Byggeår: 2010

Kapacitet ved koncerter: 15.000

MCH / Boxen website

Om Boxen

Boxen er en indendørs multiarena, der blev bygget med henblik på alle store events – svømmestævner, udstillinger, musicals, koncerter, håndbold, ishockey osv.

Arenaen ligger i Hernings messeområde, midt mellem Messecenter Herning og MCH Arena (FC Midtjyllands hjemmebane).

Boxen er skalérbar således, at der ved koncerter skabes mere gulvplads ved at fjerne de forreste rækker siddepladser. Derfor kan række nr. 5 godt være forreste række.

Rent lydmæssigt er erfaringerne fra de forskellige koncerter meget blandede. Boxen har egentlig udmærkede lydforhold, men hvis musikken er tung og hård (rock og metal), kræver det lidt ekstra af lydfolkene at give alle en god oplevelse.

Publikumslogistik

Boxen leverer altid en god og tryg oplevelse til koncerter ift. indgang/udgang, barer og toiletter – let adgang til det hele uden uoverskueligt lange køer.

Den nye foyer og det overdækkede område ved indgangen giver en følelse af god plads til alle, og i det hele taget fordeler publikum sig rigtig pænt.


Koncertanmeldelser fra Boxen (eksterne links):

VOLBEAT, 2019 (Metaltone.dk)

Robbie Williams, 2014 (GAFFA)

Metallica, 2018 (Heavymetal.dk)


Parkering

Messeområdet er designet til at huse mange mennesker, og P-områderne ligger rimelig tæt på Boxen med max. 15 min. gang til indgangen.

Ankommer man kort inden koncertstart, vil der dog være enormt lange køer overalt, og efter koncerten skal flere tusinde biler hjem på samme tidspunkt ad de samme udkørsler.

Ved Boxen er der altid vagter/hjemmeværn til at dirigere trafikken, og der plejer at være fint styr på det – der er bare rigtig mange biler på snævre tidspunkter, så massive køer kan ikke undgås.

Offentlig transport

Vælger man offentlig transport fra andre byer til Herning Station, skal man være opmærksom på, at Messecenteret ligger 3,5 km. syd for Herning Station.

Der er som regel indsat shuttlebus fra stationen ud til Boxen. Koncerten skal dog være færdig tidligt på aftenen, hvis man skal nå tog eller bus hjem til andre byer.

Der kører lokaltog (Arriva) fra Herning Station ud til Herning Messecenter Station, og herfra er der 1 km. til Boxen, ca. 15 min. gang. Efter koncerten plejer der at være én afgang kort efter midnat retur til Herning Station, og den er oplagt for især lokale koncertgængere, hvis tidspunktet og vejret ellers arter sig.

Kommer du langvejs fra, strander du ved Herning Station, for der er ingen afgange videre til f.eks. Aarhus efter midnat.

Koncertbusser

Vores koncertbusser har fast parkering lige foran indgangen. Særligt for publikum fra Aarhus, Randers, Aalborg m.fl. er koncertbusserne en ideel løsning, da vi kører hjemad til disse byer ca. 30 min. efter koncertens afslutning.

Ved koncerter i Boxen kører vi desuden fra København via Odense og Vejle, når behovet er tilstede. Hvis kunstneren spiller i både Boxen og Royal Arena, er der sjældent behov for transport til sjællænderne.