Parken
Per Henrik Lings Allé 2
2100 København Ø
Fodboldstadion
Byggeår: 1992
Kapacitet ved koncerter: 46.000
Om Parken
Vores nationalstadion ligger på Østerbro med Fælledparken og Østerbro Stadion som naboer. I gåafstand findes både park, restauranter, caféer og små værtshuse – det er København!
Parken kan overdækkes med et skydetag. De fleste koncerter spilles under åben himmel, men ved enkelte koncerter har man valgt at køre taget på – enten som en del af setup’et eller som beskyttelse mod skybrud. Det sidste skete i 2016 kort inden, Coldplay skulle på scenen.
Læs også:
Regnen driller kæmpekoncert i Parken
Lyden i Parken
Parkens koncertlyd er utallige gange blevet stærkt kritiseret. Den firkantede betonklods har en elendig akustik og er en stor udfordring for bandets lydfolk.
Det kan dog faktisk godt lade sig gøre at lave god lyd i Parken, men det er enormt dyrt og kræver rette udstyr og ekspertise.
Læs også:
Om lydoplevelsen i Parken, 2016 (Berlingske)
Derfor er der så stor forskel på lyden i Parken, 2017 (B.T.)
Pink Floyds koncert i Parken på Pulse-turneen i 1994 havde den bedste koncertlyd, undertegnede nogensinde har oplevet. Depeche Mode laver god lyd igen og igen. Coldplay og Roger Waters er andre gode eksempler.
I den anden ende af skalaen har vi hørt Metallica, AC/DC, Guns’n’Roses m.fl., hvor en katastrofalt dårlig og mudret lyd har spoleret en ellers fed oplevelse.
Koncertanmeldelser fra Parken (eksterne links):
Depeche Mode, 2017 (Ekstrabladet)
Rammstein, 2019 (Heavymetal.dk)
Publikumslogistik
Parken er bygget til 38.000 tilskuere til fodboldkampe, og stadion er fint dimensioneret til at rumme 45.000 koncertgæster. Ind/Udgang fungerer optimalt, selv om der oftest er lange køer kort inden koncerten.
Forplejning fungerer fint, hvis man har plads på tribunerne. Har man alm. ståplads på plænen, skal man oftest helt tilbage til B-tribunen for at komme på toilet eller købe noget at drikke. Der er ofte lange køer til plænens toiletter.
Ofte går der sælgere rundt med shotsrør til plænens publikum, men vil man ikke have alkoholshots, må man langt tilbage og ud i køen. Man kunne med fordel kigge mod vores tyske naboer for at finde lidt inspiration til bedre salgslogistik.
Parkering
Der findes et par hunderede P-pladser ved Parken, hvilket er så godt som ‘ingen’. Man skal håbe på at finde et parkeringsområde i gåafstand og betale afgift pr. time, eller man kan parkere andre steder i byen og tage metro eller bybus til Parken.
Vær opmærksom på, at det indre København er inddelt i zoner med forskellige takster.
Offentlig transport
Det er let at komme til København med tog eller fjernbus fra det meste af landet, og det er let at komme rundt med metro og bybusser. Vil man udover koncerten også gerne opleve vores hovedstad (f.eks. i en forlænget weekend), er der masser af muligheder.
Den nye metrolinie Cityringen stopper ved både Trianglen og Vibenshus Runddel, der ligger i hver sin ende af Øster Alle med Parken i midten.
Metroen har gjort det rigtig let at komme rundt i København, og det er let at komme til Parken. Efter koncerten er der tætpakket i metroen, så vær tålmodig.
Koncertbusser
KARKONs koncertbusser kører typisk fra Jylland om formiddagen med ankomst ved 15-tiden. Herefter er der tid til at hygge og spise, inden dørene åbner til Parken.
Busserne parkerer oftest på Øster Alle eller Edel Sauntes Alle, hvorfra der er 5-6 minutters gang til Parken. Kort inden koncerten kan man komme ind i bussen med shopping, skifte tøj, mødes med andre, hente noget i sin bagage osv.
Det er praktisk og nemt at have sit sæde i bussen lige uden for Parken – både før og efter koncerten. Man slipper for at finde parkering, holde i kø og køre hjem om natten, og man slipper for menneskemylderet i metroen.
Hjemkørsel begynder ca. 45 min. efter koncertens afslutning.